Se začátkem hubnutí nemá smysl vyčkávat, nejlepší je nastartovat proces ihned. Že jste ještě neslyšeli souvislost Reishi a hubnutí? Pojďme se podívat, jak může čínská houba pomoci.
Reishi a hubnutí
Základem pro nastartování hubnutí je změna životního stylu. Je důležité zaměřit se na dostatek pohybu a úpravu stravovacích návyků. K tomu můžete přidat právě doplněk stravy z Reishi (lesklokorka lesklá). Čínská houba Reishi je známá především jako modulátor imunity, dokáže přispívat k vytvoření rovnováhy. Mezi výhody Ganodermy lucidum, jak zní její latinský název, patří také schopnost snižovat ukládání tuků. Výhodou je tedy pak, že organismus si z jídla bere pouze to, co potřebuje. Ale pozor, jak jsme si už řekli, důležitá je změna stravovacích návyků. Proces nebude fungovat, pokud se stále budete přejídat a jíst nevhodné potraviny.
Posílení fungování trávení
Další předností Reishi je také vliv na trávicí soustavu, z hlediska tradiční čínské medicíny představuje podporu při oslabení žaludku. Lesklokorka lesklá napravuje rovnováhu organismu, a tak i přispívá k rychlejšímu metabolismu.
Reishi jako adaptogen
Houba je také známým adaptogenem, což znamená, že odstraňuje psychický a fyzický stres. Stres je v posledních letech všudypřítomný a pokud trvá dlouhodobě, žádný přínos pro organismus nepředstavuje a naopak mu významně škodí. Proto se hodí vyrovnávací schopnost Reishi, která se pak promítá i do hubnutí. Stres totiž také často bývá důvodem, proč se přejídáme a často šmátráme do krabice se sladkostmi. A tato cesta směrem k hubnutí rozhodně nevede.
Houba plná cenných látek
Reishi je plná důležitých látek, které jsou zodpovědné za uvedené procesy. Patří sem především polysacharidy, triterpenoidy, aminokyseliny, lipidy, glukosidy, stopové prvky minerálních látek: železo, mangan, zinek, germanium.
Ale jestliže nepropojíte s konzumací této houby také další faktory potřebné k hubnutí, nejspíš nebudete mít radost z čísel na váze. Reishi a hubnutí může představovat slibnou kombinaci, která ale vyžaduje vaši slibnou účast.
Zdroj:
1) Wikipedia.org
2) V. Antonín, I. Jablonský, V. Šašek, Z. Vančuříková. Houby jako lék. Ottovo nakladatelství, 2013